damaraland
Damaraland brengt je terug in de prehistorie. Dit gebied kenmerkt zich door een ongerepte berglandschap met grillige rotsformaties, acacia bomen en oeroude muurtekeningen. Droge beddingen en blauwe luchten. Hier woont de Damara bevolking en de woestijnolifant. Olifanten in dit gebied hebben zich aangepast aan de leefomstandigheden. De dieren leggen makkelijk 70 kilometer per dag af omdat water en groenvoorziening schaarst is. Dit in tegenstelling tot de Afrikaanse olifant die kortere afstanden aflegt.

Twijfelfontein
Twijfelfontein is de bekendste attractie van het gebied. Twijfelfontein is een vallei waar je diverse rotstekeningen en graveringen uit de prehistorie kunt bewonderen. Meer dan 1500 tekeningen vind je bij Twyfelfontein. Hier waan je je op de maan.

Brandberg
Gelegen in Twijfelfontein is Brandberg. Hier vind je de wereldberoemde rotstekening ‘White Lady’. De tekening toont een vrouw van circa 40 centimeter hoogte die waarschijnlijk een centrale figuur uit die periode moet voorstellen. De vrouw houdt in haar rechterhand een bloem. In haar linkerhand een pijl en boog.