Windhoek

Windhoek Namibië

In de hoofdstad Windhoek zijn de Westerse en Afrikaanse cultuur met elkaar versmolten en vind je schattige kraampjes naast chique winkeletalages. Naast een groot winkelaanbod kun je in Windhoek vooral genieten van de Afrikaanse keuken.

Tijdens je reis door Namibië zal je Windhoek waarschijnlijk aandoen als begin of eindpunt van je reis. Struin langs de fraaie winkeltjes waar je leuke lokale producten kunt kopen zoals houten schaaltjes of Afrikaanse kunst. Of breng een bezoek aan de Katatura township waar je een idee krijgt hoe de lokale bevolking leeft in de golfplaten huisjes.

De invloeden van Windhoek

De hoofdstad van Namibië kent zowel Afrikaanse als Duitse invloeden, van de tijd dat Namibie een Duitse kolonie was. Windhoek kent enkele leuke bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de neogotische Christuskirche centraal op een heuvel gelegen middenin de stad.

Een dagje geschiedenis opsnuiven? Begin je dag dan met een bezoek aan Alte Feste Fort, dit fort werd vroeger gebruikt als militair hoofdkwartier maar vandaag de dag vind je hier het staatsmuseum.

Net buiten de stad is het Heroes´ Acre te vinden, dit indrukwekkende monument is gewijd aan de nationale helden van Namibië. Voor een ontspannende middag breng je een bezoek aan de Nationale Botanische tuinen, waar je wandelt tussen de bloemen, planten, kleine dieren en vogels.

Wanneer je toe bent aan een gezellige avond, ga dan naar Independence Avenue. Aan deze centrale straat vind je restaurantjes en winkeltjes en er hangt een ontspannen sfeer.

Voor een culinaire avond breng je een bezoek aan een van de gezelligste restaurants van Windhoek, Joe’s Beerhouse. Zij beschikken over een openluchtkeuken met heerlijke gerechten en elke avond is er livemuziek.

Op zoek naar rondreizen of Vliegtickets Namibië?
Check hier voor rondreizen
Check hier voor vliegtickets