Mariental Namibie

Mariental Namibië

Grenzend aan de Kalahari woestijn ligt de hoofdstad van de Hardap-regio Mariental. Deze plaats is verbonden met de TransNamib spoorlijn die van Windhoek naar Keetmanshoop loopt.

Mariental omgeving

Mariental ligt dicht bij de Hardap Dam die het grootste stuwmeer van Namibië vormt. Het Hardap Irrigation Scheme heeft de dorre omgeving hier omgetoverd tot een vruchtbaar gebied met landbouwgronden waar o.a. citrusvruchten, meloenen, wijn en maïs verbouwd worden. Ook struisvogelboerderijen vind je in deze omgeving.
De dam is een populair vakantieoord voor mensen uit Windhoek. Je kunt er diverse watersporten beoefenen, mooie wandelingen maken en op safari gaan in het natuurreservaat op de westelijke oever.

De roodoranje zandduinen van de Kalahari ten oosten van Mariental zijn een van de hoogtepunten van Namibië. Mariental is dan ook een geliefde stop op de route richting het Kgalagadi Transfrontier Park. van Zuid-Afrika en Botswana.

De Kalahari-regio in Namibië maakt deel uit van het immense Kalahari-bekken, een van de grootste zandvlakten ter wereld. De Kalahari-woestijn beslaat het centrale deel van het Kalahari-bekken. Hier heerst een extreem woestijnklimaat. ’s Zomers kan de temperatuur oplopen tot boven de 40 graden en in de winter is het temperatuurverschil tussen dag en nacht enorm waarbij het kwik ’s nachts soms zelfs tot onder het vriespunt komt.

Dankzij de relatief hoge regenval heeft de Kalahari een zeer diverse flora. De San (Bosjesmannen) die al eeuwen in de Kalahari wonen, kennen honderden nuttige planten.