Valuta
Namibië Dollar (N$), heeft dezelfde waarde als de Zuid-Afrikaanse Rand. Betalen in Randen is overal geaccepteerd. Naast de Namibië Dollar en Zuid-Afrikaanse Rand, kun je op sommige locaties ook met Amerikaanse Dollars betalen. Graag brengen wij onder de aandacht dat men op sommige locaties inmiddels ook op de euro is overgegaan en je hiermee kunt betalen. Hoewel de Namibische dollar ook in Zuid-Afrika een geldig betaalmiddel is, daalt de waarde hiervan met 70% bij het oversteken van de grens.

Bankpassen
Op het vliegveld van Windhoek is geen pinautomaat, maar je kunt in de stad geld opnemen. Maak je een tussenstop in Johannesburg, dan kun je op het vliegveld Randen opnemen. Bedenk hierbij wel dat je beter Randen over kunt houden dan Namibië Dollars, aangezien je deze niet in Nederland om kunt wisselen. Ook in Swakopmund, Henties Bay, Khorixas, Grootfontein en Rundu is het mogelijk om geld op te nemen. Zorg dat je in deze steden voldoende geld opneemt, aangezien er weinig andere locaties zijn waar je geld kunt pinnen. Bij de benzinestations dien je contant te betalen, credit cards worden hier niet geaccepteerd.

Creditcard
Het gebruik van creditcard is in de meeste accommodaties en in de meeste winkels en restaurants in Windhoek en Swakopmund mogelijk. De meest geaccepteerde kaarten zijn Visa en Mastercard. Slechts in sommige hotels bestaat de mogelijkheid om met je creditcard geld op te nemen, tegen meestal een ongunstige koers.