Beste reistijd
Het droge winterseizoen tussen mei en oktober is de beste tijd om Namibië te bezoeken. Je vermijd dan de extreme hitte tussen december en maart. Onze zomer is de beste tijd om Namibië te bezoeken, vanwege het klimaat en omdat in deze periode de dieren in de wildparken zich het best laten zien. Zij zijn voor water afhankelijk van de permanent aanwezige waterplaatsen. Hier heb je dan ook de meeste kans om veel wild te zien.

Namibië heeft een woestijn- en een steppeklimaat. Het westen van het land is zeer droog (woestijn), met koude nachten en warme dagen. In het noorden en oosten zijn de temperaturen minder extreem. Het klimaat in het binnenland is over het algemeen gematigd tot warm. Regenen doet het zelden in Namibië; de gemiddelde neerslag bedraagt slecht 270 mm per jaar. De meeste neerslag in de kustgebieden is in vorm van mist die vanaf de Atlantische Oceaan een aantal kilometers het land in beweegt totdat de hitte van het binnenland de mist doet optrekken. De gebieden met de hoogste regenval liggen in het uiterste noordoosten vanaf Rundu in de Okavango Regio tot Katima Mulilo in het oostelijke deel van de Caprivi. December is de warmste maand, dan is het zomer in Namibië.   Het regenseizoen in Namibië loopt van november t/m februari (de zomermaanden) met hoge temperaturen, een hoge vochtigheidsgraad en de kans op malaria neemt gestaag toe. In deze maanden is reizen in dit land dus minder comfortabel. Hoewel er in Namibië in veel gebieden nauwelijks regen valt, zullen met name de hoge temperaturen u parten spelen.

Seizoenen
De seizoenen in Namibië zijn omgekeerd aan de onze: tijdens onze zomer is het winter in Namibië. Overdag is de temperatuur zeer aangenaam. ’s Avonds en ’s nachts koelt het af en kan het fris worden, zeker in de woestijn. Deze maanden behoren tot het droge seizoen, omdat er bijna geen regen valt. 
In onze winter is het zomer in Namibië. De temperaturen kunnen overdag behoorlijk oplopen, zeker in de woestijn. De warmte is echter heel droog. 
De periode waarin de meeste regen valt is tussen januari en april.