Fish River Canyon

De Fish River Canyon ligt tegen Zuid Afrika aan in het zuiden van Namibië. Na de Grand Canyon de grootste canyon in de wereld. Na Etosha National Park is de canyon de meest bezochte bezienswaardigheid van Namibië. De canyon is 170 km lang is 30 km breed en heeft een diepte van 550 meter. De zandstenen en kalkstenen canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan door tektonische verschuivingen van de aarde. Door de kloof loopt de Fish River. Deze rivier mondt uit in de Oranje rivier gelegen op de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika.

De canyon bij zonsondergang
De zonsondergang is fenomenaal. De Canyon heeft enkele uitzichtpunten waar je een schitterend kleurenpalet over de rotsen krijgt voorgeschoteld. Houd er rekening mee dat je bij de ingang van het park entreegelden betalen. Dit is echter onbetaalbaar met datgeen je te zien krijgt. Je kunt van het ene naar het andere uitkijkpunt lopen en zo bekijk je de kloof van diverse invalshoeken. Geen zin om in het donker te rijden? In de buurt zijn diverse overnachtingsmogelijkheden waaronder Gondwana Canyon Village en de Fish River lodge.

Rondreizen met Fish River Canyon
Onderstaande rondreizen hebben Fish River Canyon in het programma. Laat je inspireren en/of selecteer een reis voor meer informatie.
18-daagse privereis Namibie per auto

Wandelen door de Fish River Canyon
Iedereen die door de Fish Canyon wil gaan wandelen zal dit moeten doen onder begeleiding van een ervaren gids. Zowel voor korte trips als wandeltochten van enkele dagen heb je een gids nodig. Naast dat je een tocht maakt over de paden en rotsen kun je ook door de Fish River Canyon lopen. De rivier heeft een stroming en hier moet je rekening mee houden. Daarom is het belangrijk om de route te volgen onder de leiding van een ervaren gids. Deze gids kun je lokaal regelen bij je lodge. Vaak ga je in groepen.

Groepsreis Namibie 22 dgn

Groepsreis Botswana

 Van Kalahari tot Etusha NP
 Luxe safari tenten
 Incl. entreegelden parken
 Reis per safari truck
 Alle hoogtepunten Namibie

Ga naar deze groepsreis

Privereis Namibie 21 dgn

privereis botswana

 Sfeervolle lodges en ontbijt
 Rode duinen Sossusvlei
 Namibie en  Botswana
 Bezoek Victoriafalls
 Etosha National Park

Ga naar deze Privereis

Kampeersafari 25 dgn

safari botswana

 Safari door 4 landen
 Reis per Jeepsafari truck
 Van Kaapstad tot Victoria Falls
 Verblijf comfortabele lodges
 Ontdek Big5

Ga naar deze safari