fish river canyon namibie

Fish River Canyon Namibië

De Fish River Canyon ligt tegen Zuid Afrika aan in het zuiden van Namibië. Na de Grand Canyon de grootste canyon in de wereld. Na Etosha National Park is de canyon de meest bezochte bezienswaardigheid van Namibië. De canyon is 170 km lang is 30 km breed en heeft een diepte van 550 meter. De zandstenen en kalkstenen canyon is miljoenen jaren geleden ontstaan door tektonische verschuivingen van de aarde. Door de kloof loopt de Fish River. Deze rivier mondt uit in de Oranje rivier gelegen op de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika.

De canyon bij zonsondergang

De zonsondergang is fenomenaal. De Canyon heeft enkele uitzichtpunten waar je een schitterend kleurenpalet over de rotsen krijgt voorgeschoteld. Houd er rekening mee dat je bij de ingang van het park entreegelden betalen. Dit is echter onbetaalbaar met datgeen je te zien krijgt. Je kunt van het ene naar het andere uitkijkpunt lopen en zo bekijk je de kloof van diverse invalshoeken.

De Fish River Canyon is de op een na grootste canyon ter wereld, maar zeker de meest afgelegen, waar je nauwelijks mensen tegenkomt. En dan voel je je opeens echt klein in dit natuurspektakel.

Het zuiden van Namibië wordt gekenmerkt door een zinderende hitte en daarom is het hier ook zo desolaat. Er groeit bijna niets, maar toch heeft het beetje water van de Visrivier zich een indrukwekkende weg gebaand van wel 500 meter diepte door het droge landschap.

Tussen 15 april en 15 september kun je door de kloof zelfs een vijfdaagse wandeling maken. Dit is een barre maar onvergetelijke tocht, waarin je water voor 5 dagen moet meedragen en je tegen verzengende hitte moet kunnen.

Op het plateau zijn er een aantal uitzichtspunten waar je een fenomenaal uitzicht hebt over de Fish River Canyon. En deze zijn nog vrij van toeristen, waardoor je hier nog van de stilte en geluid van de wind door de canyon kunt genieten.

Dit is niet voor niets, dus bereid je voor op een lange rit over onverharde wegen. Combineer je bezoek met de warme bronnen van Ais Ais, waar je helemaal tot rust komt.

Wandelen door de Fish River Canyon

Iedereen die door de Fish Canyon wil gaan wandelen zal dit moeten doen onder begeleiding van een ervaren gids. Zowel voor korte trips als wandeltochten van enkele dagen heb je een gids nodig. Naast dat je een tocht maakt over de paden en rotsen kun je ook door de Fish River Canyon lopen. De rivier heeft een stroming en hier moet je rekening mee houden. Daarom is het belangrijk om de route te volgen onder de leiding van een ervaren gids. Deze gids kun je lokaal regelen bij je lodge. Vaak ga je in groepen.