Brandberg Namibie

Brandberg

Aan de voet van de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, tref je oude rotstekeningen aan. Ook de groenere Erongobergen staan hierom bekend. Wanneer de zon ondergaat kom je erachter waarom het Brandberg heet. Je zult zien dat er een vuurrode gloed ontstaat op de bergtoppen waardoor het lijkt of de bergen in brand staan. Ga dus zeker een kijkje nemen tijdens de zonsondergang om dit te aanschouwen.

Brandberg flora en fauna

Wat Brandberg uniek maakt is dat je hier veel planten- en diersoorten vindt die enkel hier voorkomen. Tijdens een wandeling door het gebied met een gids zul je onderweg van alles te weten komen over de flora en fauna van dit gebied.

Na de wandeling tref je de duizenden rotstekeningen aan op de berg. De bekendste rotstekening van Namibië is hier ook te vinden: de White Lady. Er gaan veel verschillende verhalen in de rondte over deze bijzondere en bekende rotstekening.

De natuur in het zuiden van Damaraland is ontzettend mooi. Tijdens een safari door dit gebied lopen de woestijnolifanten en zwarte neushoorns in het wild rond. Dit droge gebied is de favoriete leefomgeving van schorpioenen.

In de mooie Erongobergen vind je de White Elephant rotstekening, die je na een korte wandeling bereikt. Niet veel verder steekt de Spitzkoppe uit het landschap. De Spitzkoppe is een kenmerkende punt in het landschap, ook wel Matterhorn van Namibië genoemd. Het vormt een leuke tussenstop tijdens je Namibië reis.